Seizoen Melissa Wijfje

- Schaatsseizoen ’20/’21 zit erop. Een bewogen, ongewoon seizoen waarin COVID-19 de hoofdrol had. 
Gelukkig konden we ondanks alle maatregelen de meeste langebaan wedstrijden rijden afgelopen winter. 
In maart ’20 start onze ‘zomer’. Ik begon mijn jaar bij Team IKO, een nieuwe ploeg. We hebben door de pandemie omstandigheden de groepstrainingen rustig moeten opbouwen. Gelukkig is in Friesland de hectiek rondom het virus vrij rustig gebleven en hebben we de zomertrainingen goed kunnen volbrengen. Zomerijs en krachten in Thialf, skeeleren en fietsen door de polders, springen bij het Abe Lenstra stadion en rusten op de bank. Geen buitenlandse trainingsperiodes, maar alles vanuit huis. 
- De eerste World Cup cyclus die normaal in november en december is, werd al vroeg geschrapt door de ISU. 
Op de plaats van deze world cups heeft de KNSB voor de jaarwisseling het NK afstanden, het NK allround en het WKKT (wereld kampioenschappen kwalificatie toernooi) gepland. Voor mij zijn deze wedstrijden goed verlopen in het schaatspak van D&A. Met een derde plaats op het NK afstanden, een tweede plaats op het NK allround en een ticket voor de 1500 op het WK kon ik 2021 beginnen. 
- Half januari gaan ik en 6 andere sporters van IKO de veel besproken ‘bubbel’ in. Het is een langebaanbubbel die de ISU in samenwerking met de KNSB, House of Sports en andere partijen heeft opgezet waardoor het mogelijk is om internationale wedstrijden te organiseren. Het EK, twee world cups en een WK. 
De bubbel houdt in dat we zijn afgesloten van de buitenwereld. We worden meermaals getest voordat we het hotel in mogen. De laatste test is op het moment dat je het hotel in gaat met alle tassen vol met D&A kleding :D. Je moet dan op de kamer blijven tot de testuitslag binnen is, dit kost ongeveer 12 uur. Daarna wordt elke week een test afgenomen uit voorzorg. Het is de bedoeling dat je met niemand in aanraking komt buiten de bubbel en je alleen aanwezig ben in het hotel OF op de ijsbaan. Andere locaties zijn verboden terrein.
Het is een rare gewaarwording om vijf weken op deze manier door te brengen, toch ging de tijd voor mijn gevoel erg snel voorbij. De eerste World Cup was een succes met twee zilveren medailles op de Team Pursuit en in de B-groep op de 3000 meter. De tweede World Cup heb ik niet kunnen laten zien wat ik graag had willen laten zien op de 1500 en 3000 meter. Op de mass-start eindigde ik op de vijfde plaats. 
- De kleding van D&A zorgt er bij alle trainingen voor dat we optimale bewegingsvrijheid hebben tijdens de trainingen en als we ook even lekker niks willen doen. Mijn meest gedragen kledingstuk is de fietsbroek van D&A. Het is een fijne zeem waarin alle kilometers voorbij vliegen. 
Het kledingstuk wat het fijnst is dat vind ik de korte broek, met zomertrainingen, inwerken voor de ijstraining en lekker in het hotel is het een fijne broek waarmee je altijd uit de voeten kan. Een fijne band waardoor de broek goed blijft zitten en ervoor zorgt dat hij goed aansluit en niet afzakt.